Monday, May 18, 2009

stress

on one lovely saturday morning few weeks back, i washed the car as usual (bukan every week la, tapi maybe sebulan sekali ;)), then in the afternoon, i felt this one pain yg kinda kuat jgk la on my chest...rasa mcm something tengah tindih my dada and this pain stays till the next morning..

and from that day onwards, my breath mcm tak puas...bila nak bernafas dalam2...1 dalam 5kali mesti mcm tak habis or puas...tak sure whats the reason..tapi informed my sis and she asked me to come to hkl and do some investigations..so went to hkl, did xray, amik darah, did ECG...the blood test looks fine, my lungs nampak abit inflated, my ECG "tak berapa cantik"..so sis decided to refer me to a kardiologist..

since rumah dekat ngan serdang and she has a friend kat situ, she referred me to hospital serdang...went there and did another ECG...then had to de "stress test" and ECHO...

the ECHO looks fine except that one of my injap mcm ada "mild" prob whereby bila darah flow one way, dia akan patah balik sikit...but the doctor said this is not worrying..

stress test pulak memang stress siot..kena jln aka lari around 12mins in 4 stages...each stage around 3 mins..starting dari berjalan, then ala2 lumba jalan yg kena goyang bontot tu...then hampir2 kena jogging la lebih kurang...during that 12mins ordeal, dia akan consistently check BP and ECG reading akan diambik....

i can see my jantung beat up until around 90%..memang stress siot...tapi alhamdulillah sume ok...doctor pun ckp stress test "normal"...so whats wrong?

now they suspect something to do with my lungs...they're referring me to the lungs specialist..tapi still waiting or queueing with the other patients...will only know in 1 week time...
doa2 kan aku sihat sume amin....

9 Comments:

Anonymous wanf said...

Moga sihat landen.. amin.

12:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

not to worry Lan Den;
aku rasa .... kao tak cukup Lemak...thats abt it!

nothing to worry ...insyahallah semua-nya OK...

MMQ

4:22 PM  
Blogger landen said...

thanks wan...mamaq..insyaallah ok..

aku pun rasa camtu...tak cukup lemak ;) kena belajar ngan jawa nih!

5:30 PM  
Blogger geeGrik said...

so happen to check yr blog today.
moga hang sihat lah no..
lama tak jumpa
jelese tgk anak2 hang dah besaq. pi sekolah semua

1:30 AM  
Anonymous Amy said...

Hope everything's fine..Insyallah

9:38 PM  
Blogger landen said...

lama hang tak mai blog aku gee :P aku pun dah lama tak update anyway...

jgn jeles...aku nampak lagi tua ada la..anak2 dah besar sume :P

thanks amy...

11:14 AM  
Anonymous konot said...

Insya Allah tak ada apa2 lah tu..
ko ni stress nak menambah anak kot? heheh

happy anniversary btw!

kem salam kat yem!

4:57 PM  
Blogger landen said...

insyaallah konot...
yg tambah anak confirm tak stress :P

thanks! and insyaallah :)

11:41 AM  
Anonymous ECG Readings said...

Thanks,
ECG Readings

5:59 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home